GYIK - jó

Útmutató a Torpia játékhoz
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

GYIK - jó

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2011.05.11. 11:23

Hogyan képezhetek ki csapatokat?
Jó játékosként nem képezhetsz ki csapatokat, ezt csak a gonosz játékosok tehetik meg. A jó játékosok viszont fegyvereket gyártanak, melyekre a gonoszoknak szüksége van. A jók kaphatnak ajándékba csapatokat a gonosz játékosoktól. Ezért nagyon fontos a játékban a jó és gonosz játékosok együttműködése. A gonosz játékosok küldhetnek neked csapatokat ajándékba, vagy védelmezhetik a városaidat a saját haderőikkel.

Hogyan javítható a seregek morálja?

A jó játékosoknál a csapatmorál mindig 0%, javítani nem lehet.

Megtámadják a városom, most mit tegyek?
Először is építs városfalat. Nem feltétlen tartja távol az ellenfelet, de legalább nyersz vele egy kis időt, amíg katonai segítséget tudsz kérni egy másik játékostól, vagy biztonságos városba tudod szállítani a raktárkészletedet.
Az egyetlen épület, melynek támadóértéke is van, a bástya, mivel a városlakók ott gyűlnek össze ostrom esetén és onnan lőnek vissza az ellenfélre.
Ha van városfalad, egy fejlett bástyád és ha gonosz szövetségestől kapott csapat állomásozik a városodban, akkor könnyebb a városodat megvédeni a támadásoktól.

Hogyan kereskedhetek?
Ahogy azt a játékismertető is említi, a kereskedéshez kordékra van szükséged. Ezek termeléséhez piacra van szükség, továbbá deszkára és lóra.
A kereskedelmi felületen kiválaszthatod az eladni kívánt árut, megadhatod a mennyiséget és a címzett koordinátáit. A saját városaidat automatikusan látod a helyszínek listájában. Mivel ez a lista jelentősen leegyszerűsíti a kereskedést, ezért érdemes elmenteni majd a kereskedelmi partnereit városait is. Ezt a "Profil" menüben teheted meg a "Közvetlen linkek hozzáadása" pont alatt, ugyanitt tudsz a listából városokat eltávolítani is.
Kép


Hogyan gyárthatok fegyvert?

A fegyvergyártáshoz fegyverkovácsra van szükséged, ami az elején csak íjakat tud gyártani, a többi fegyvert először kutatással kell elérhetővé tenni.
Hogy mi kell egy-egy fegyver elérhetővé tételéhez, azt láthatod a fegyverkovácsnál.
Kép

Mindig csak 3 épületet építhetek, fejleszthetek egyszerre?

Igen, de ha aktiválod az Ispán-csomagot, úgy ez a szám 4-re nő. Ha ezt megtetted, akkor a termelés elindításához vagy az épület továbbfejlesztéséhez már nem kell belépned az egyes épületbe, hiszen a városod központjára kattintva az összes épületnek egyszerre is tudsz adni megbízásokat. Illetve városnézetben ikonok jelennek meg az egyes épületek felett, amikkel szintén fejlesztést vagy termelést tudsz elindítani.

Mire kell az arany?
Néhány termék előállításához aranyércre, aranyrúdra lehet szükség, különös tekintettel az aranypengőre.
Az egyes fegyverek kifejlesztése is aranypengőbe kerül, és a gonosz játékosok is többek közt aranypengőért tudják javítani a csapataik morálját.

Mit jelentenek a csapatmenü ikonjai?
Kép vörös kardok: más játékos támadása egy városod ellen
Kép szürke kardok: a te támadásaid más játékosok ellen
Kép zöld pajzs: a városodat védő más játékos csapatai
Kép barna pajzs: saját csapataid, melyek egy várost védenek
Kép talpak: a csapat úton van
Kép vár: a csapat úton van haza egy harc után
Kép vörös hátizsák: zsákmány van a csapatnál, rákattintással kipakoltathatod a zsákmányt a városodban
Kép trombita: rákattintással parancsot adhatsz a csapataidnak
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Vissza: “Általános információk a játékról”