Pár szó a szabályokról!

Útmutató a Torpia játékhoz
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Pár szó a szabályokról!

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2012.11.16. 11:42

Kedves Játékosok!

Írok egy rövid összefoglalót a szabályokról, hogy a saját szavaimmal, hétköznapi megfogalmazásban is itt álljon, hogy mi merre hány méter:).

Pár teljesen magától értetődő szabályt ír elő az ÁSZF, ilyen, hogy pl.
- ne add ki a fiókadataidat senkinek,
- ne multizz (ebben a játékban max. egy jó és egy gonosz fiókot üzemeltethetsz),
- ne trágárkodj, ne sérts meg másokat, ne pellengérezz ki másokat, ne járass le valakit, ne itt fejtsd ki feltétlen a politikai nézeteidet vagy zaklasd a többi játékost szexuális tartalommal (tehát nem itt van a helye annak, hogy vörös csillagokat vagy horogkereszteket, netán pornográf képeket tegyünk be profilképnek, mert ez egy játék és játékra és nem másra van szánva),
- kövesd az adminisztrátor útmutatását.


Mint látjátok, ezek valójában alapvető dolgok, úgy gondoljuk, hogy könnyedén és magától értetődően betarthatók, tehát a betartásuk joggal el is várható ill. ez a közös érdeke mindenkinek.

Nézzük részleteiben, pár gyakorlati tipp:

1. Fiókadatokat kiadni tilos. Aki a fiókja belépési adatát másnak kiadja, teljesen mindegy, miért (mert családtag és egymás fiókját használják, mert testvériségtagok és egymást így segítik, mert abbahagyja a játékot és nem akarja, hogy a fiókja elvesszen, mert eladja a fiókját, elajándékozza a fiókját, stb.), a fiókja az ÁSZF megsértése miatt lezárható. Tessék a privát adatokat privát módon is kezelni.

2. Lehet egy háztartásból játszani. A többfiókozásról már ITT írtunk korábban, most azt a témát is kicsit érthetőbbre fogalmaztam. Tehát lehet, sőt, örülünk neki, ha családok játszanak velünk. De nem fogjuk elfogadni, ha nyilvánvalóan 16 fiókot üzemeltet valaki, arra hivatkozva, hogy játszanak a gyerekek. A Támogatás jó eséllyel meg tudja ítélni, hogy tényleg önálló személyek játszanak-e vagy valaki a családbarátságunkat kihasználva próbál multizni. Ha mégis tévedünk, akkor is a játékos felelőssége, mert akkor nem ügyelt eléggé a fiókok elkülönülésére, pl. lehet, hogy tényleg a gyermekének a fiókjáról van szó, de hétszentség, hogy azt nem csak a gyerek használta. Hogyan játssz a családdal? Egy családtagnak se legyen több a megengedett két fióknál, a fiókpárok neve legyen egyértelműen megadva a profilban. Külön hasznos, ha a profilban meg is adod, hogy XY apukája/anyukája/gyereke, stb. vagy, de persze ezt el is titkolhatod, ha a játék úgy kívánja. A család minden tagja őrizze meg a jelszavát magának, családtagok közt sincs bejárkálás egymás fiókjába. Ha nagyon ki kell segíteni a másikat, vendégjelszóval lehet róla szó alkalmanként. Egyszóval: képzeljétek azt, hogy az ország két végéből játszotok és ehhez mérten játszatok, és akkor az admin látni fogja, hogy a fiókok nem mosódnak össze.

3. A nagymesterek se kivételek a szabályok alól. Egy testvériség vezetése jár némi felelősséggel. Emberek sokaságának a játékélménye függ tőled. Elvárható minimum, hogy a nagymester példásan szabályos játékot játsszon, és ezt meg is követelje a testvériségének a tagjaitól. Ne nyissanak a tagok "közösbe beadott" fiókokat, ne multizzanak. A tagok is jó alaposan gondolják meg, kinek a vezetése alá állnak be, mert ha a nagymester szabálytalankodik és le kell zárni a fiókjait, az nagyon komoly kellemetlenséget okozhat a többi tagnak is, főleg, ha már a végjátékban van a szerver. Nyerő pozícióban volt a testvériség, de a fő vezetők szabálytalankodtak, le kellett őket zárni és ezért elveszett az esély a nyerésre? Ez bizony a testvériség felelőssége. Tessék tehát ezzel számolni.

4. Ha szabálytalankodsz, a legkisebb mértékben sem releváns, hogy "de más is szabálytalankodott". Mindenki a maga fiókjáért felel a játéktérben. A többi szabálytalankodó fiókjával majd az adminisztráció foglalkozik. Nem titok, a játékban állandó a felügyelet. Akkor is ránézhetünk a fiókodra, ha nem is jelentett be senki, sőt, szoktunk is rendszeresen szűréseket végezni. Elvégre joggal várja el mindenki, hogy szabályos és fair keretek közt haladjon a játék. Ha valakit még játékban látsz, pedig szerinted szabálytalankodik, annak több oka lehet. Pl. lehet, hogy tévedsz és nem is szabálytalankodik (sose könyvelj el valakit csalónak, legfeljebb gyanúsnak, mert mindig lehet, hogy te tévedsz). Vagy lehet, hogy még nem szúrtuk ki, de ami késik, úgyse múlik. De semmi esetre nem lehet ez ok arra, hogy magad is szabálytalankodj, legyen szó trágár beszédről, multizásról, adatkiadásról, mindegy miről.

5. Ha vásároltál egy fiókra, és szabálytalanság miatt le kell azt zárni, próbálunk humánusan hozzáállni és a prémiumvalutáidat új fiókra felírni. De arra kérünk, ha vásárolsz, eleve becsüld meg a fiókodat, hiszen ha szabálytalankodsz, a saját felelősségedre kockáztatod a befektetett vásárlásodat is. A vásárlás önmagában semmilyen részvételi előjoggal nem jár. Prémiumtartalmat vásárolsz, nem pedig szabálytalankodási jogot. Ezt mindig tarts észben, és kezeld gondosan a saját vásárlásaidat, azaz ne kockáztasd meg az elvesztésüket.

6. Az adminisztrátorok útmutatásait mindenkor kövesd. Tehát, ha kapsz egy figyelmeztetést, tudj róla, hogy az azért van, mert az admin úgy ítélte meg, hogy még nem olyan vészes a szabálytalanságod, hogy le kelljen zárni a fiókodat. Mi is emberek vagyunk, nem öröm nekünk se lezárni a fiókokat. De ha érkezik egy figyelmeztetés, hogy szüntesd meg a multizást vagy cseréld le a játékba nem való profilképed vagy kommunikálj szebben a játéktéren belül, stb., akkor kérjük, tegyél így, mert ráellenőrzünk később, és ha úgy látjuk, hogy csak nem törölted a felesleges fiókokat, csak ugyanolyan játékhoz méltatlan az új profilképed is, vagy megint tiszteletlenül kommunikáltál egy játékossal, akkor az adminnak a fiókodat ki kell emelni a közösségből.

Kérjük, tehát, hogy a fentieket mindig tartsátok szem előtt a játék során. Egymásnak is hívjátok fel ezekre az apróságokra a figyelmét, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy a játék élvezetes legyen, márpedig a játék akkor tud igazán élvezetes lenni, ha a fentieket mindenki elfogadja magától értetődőnek és igazodik hozzá a játéka során.

Köszönöm az együttműködést mindenkinek!

Gabesz
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Vissza: “Általános információk a játékról”