használhatatlan és élvezhetetlen a játék - LEZÁRVA

Problémád van a játékkal? Kérjük, itt tedd közzé. Ne feledd megadni a szükséges információkat sem, különben nem fogunk tudni segíteni!
dabolczi
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2010.04.23. 16:29

használhatatlan és élvezhetetlen a játék - LEZÁRVA

HozzászólásSzerző: dabolczi » 2014.09.22. 15:27

Azóta játszom ezzel a játékkal, amióta elindult.

Elég sok időt eltöltök vele, mert a játék maga elméletben tetszik.

A problémáim a következők:

- minden bejelentkezésnél 4-5 alkalommal kell belépnem, mert olyan sok cucc van a kotorékomban, hogy a gépem fizikailag nem tudja elhelyezni őket időben, pedig nem kicsi gépről van szó (i7 4 magos processzor, 8 GB RAM, 2 GB grafikus kártya, gyors winchester). Várok egy kis ideig, majd error_communication_timeout szépséges üzenetet ír ki és van pofája ezt követően azt is kiírni, hogy "sikeresen kiléptem a játékból". Pedig eszem ágában nincs kilépni, játszani szeretnék, de nem lehet, mert sikeresen kilépek akaratom ellenére. Átlag kétóránként szoktam belépni, higyjétek el, nagyon idegesítő. Vagy tessék lehetőséget adni, hogy az animációkat ki lehessen kapcsolni, vagy legalább csökkenteni a "minőségen", vagy a communication_timeout értékét megnövelni. A mai nap pl. lecsúsztam a napi ajánlatról, mert 10 perc alatt nem sikerült belépni.

- a többszörös "termelés optimalizáció" során sikerült elérni, hogy pl. a lávalámpa eredetileg a termelés végén 64 pontot adott, felszedéskor további 11 pontot. Ezt követő optimalizáláskor már nem írta ki a pontot a betakarításkor, de hozzáadta a termeléskori pontszámhoz. A mai "optimalizálásnak" köszönhetően a lávalámpa 64 pontot ad és kész, nem adja a további 11 pontot.

- érdekes "optimalizáció" számomra az is, hogy feltöltöm a gyártóhelyeket azonos típusú termékkel (amely szintén optimalizáció miatt nem variálható asztalon belül), mindegyik mellé odaállítom a goblinokat, majd kilépek. 2-3 óra közötti idő elteltével ismét belépek és a goblinok, amelyek ugyanannyi munkát kaptak minden asztalnál, össze-vissza szaladgálnak látszólag letermelve a termékeket (az asztalok termelési sora valóban üres). Akad azonban néhány asztal, ahol semmilyen termelés nem folyt addig, amíg most be nem léptem, az összes helyen a termelt termék áll sorba, pedig ismétlem: minden asztalhoz odaállítottam a termelőket azonos feltételekkel. Próbálom magam is "optimalizálni" a saját időmet arra, hogy a termelés vége előtt feltöltsem a termeléseket és ekkor tapasztalom, hogy 3 órával a termelés megkezdését követően az asztalok nagy részén már nincs termelés, a másik felében pedig tele van. A termelési idő számításom szerint lávalámpánál min. 4 órának kellene lennie (a goblinszintek és villáskulcsok figyelembe vételével), de már 2,5 óra múlva beléphetek, mivel már nincs termelés. Ezt a játékot pontra is játszák, "szorgalmat" jutalmazván. De az előbb említett okokból tőlem teljesen független a szorgalmam ezek szerint.

- próbáltam úgy kialakítani a termelőhelyeket, hogy a "forgalomtól" elzárok részeket, hogy ne menjenek össze-vissza a figurák. Ismételt belépéskor olyan helyen fordulnak elő, ahova soha be nem tudnának tévedni, ha a játék rendesen menne. (hozzáteszem: a dolgozók elvileg nem mennek el a termelőhelytől, ha kilépek) Minden belépést követően az elzárt területekről szedem össze az elkóricált figurákat. Volt olyan, hogy 30 szorosan egymás mellé tett tömbben lévő szekrények közül kellett kipiszkálni a sánta szolgákat.

- kaja kérdése: érdekes számomra az is, hogy habár nem dolgoznak sem többet, sem kevesebbet a munkások, ha be vagyok lépve, mintha nem, az online játék során kb. 1 óra alatt felzabálják a 380 kaját a raktáramból a munkások, ha be vagyok lépve, viszont 6 óra alatt sem esznek semmit, ha ki vagyok lépve. Úgy gondolnám, hogy azt aki folyamatosan babujgatja a munkásokat a kék háromszöggel, jobban kéne támogatni, vagy legalábbis nem kéne jobban sújtani, mintha csak kétszer lép be egy nap.

Biztos volnának még problémáim a játékkal, de most ennyi jutott eszembe, mint hiba.
Szeretném azt kérni, hogy gondolja meg a játék készítője a fenti észrevételeket és próbáljon meg rajta segíteni.

Köszönettel:

Gábor

ui: nem szeretném mindezt megismételni a supportnak is.

Avatar
Hanga
Hozzászólások: 8010
Csatlakozott: 2011.06.11. 08:28

Re: használhatatlan és élvezhetetlen a játék

HozzászólásSzerző: Hanga » 2014.09.22. 18:51

Szia

A megjelenítési, betöltődési problémákkal kapcsolatban olvasd el az alábbi oldalakat:

Megjelenítés, betöltődés, böngésző, flash, stb.: viewforum.php?f=451
Nem tölt be? Kidobál? Általános hiba?: viewtopic.php?f=479&t=24029

- kaja kérdése: érdekes számomra az is, hogy habár nem dolgoznak sem többet, sem kevesebbet a munkások, ha be vagyok lépve, mintha nem, az online játék során kb. 1 óra alatt felzabálják a 380 kaját a raktáramból a munkások, ha be vagyok lépve, viszont 6 óra alatt sem esznek semmit, ha ki vagyok lépve. Úgy gondolnám, hogy azt aki folyamatosan babujgatja a munkásokat a kék háromszöggel, jobban kéne támogatni, vagy legalábbis nem kéne jobban sújtani, mintha csak kétszer lép be egy nap.


A mai karbantartás során módosítottak a szörnyek étkezésén. Csak akkor esznek ha online vagy.

A többi problémával fordulj a Támogatáshoz: https://support.upjers.com/neo/index.php
_____ szövetkezet aktív tagot keres! További infó: ITT

Lord_Maci
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2014.09.20. 21:00

Re: használhatatlan és élvezhetetlen a játék

HozzászólásSzerző: Lord_Maci » 2014.09.22. 19:17

Sziasztok

Jelentősen belassult a játék. Timeout-tal kidob, ahogy belépek, kis időt tudok bent tölteni, majd megint kidob. Persze ez könnyen lehet a gépem hibája, nem egy mai darab. Azért gyanakodok valami nem szokásosra, mivel a kezdő képernyő kb. egy-két percig áll (korábban ilyesmi nem volt), majd utána tudok bejutni a játékba. Illetve kiírt most egy olyan hibaüzenetet a kezdőképernyő közepére, hogy idézem:
"config file not found". Persze lehet, hogy nálam nem talál valami config filet :)

Most jelen pillanatban kb. 3 perce áll a kezdő képernyő, nem tudok belépni.

A termeléssel kapcsolatban nekem is hasonló észrevételeim vannak, asztalnál ott hagyott egyes goblinok hozzá sem nyúlnak a legyártandó cuccokhoz, míg a többiek rendben megcsinálják. Mondjuk nekem ez belefér, nem különösebben zavar, de tényleg van egy ilyen dolog a játékban.

Köszönöm a figyelmet!

üdv
LM

Avatar
Hanga
Hozzászólások: 8010
Csatlakozott: 2011.06.11. 08:28

Re: használhatatlan és élvezhetetlen a játék

HozzászólásSzerző: Hanga » 2014.09.22. 19:41

Szia

Írj a Támogatásnak: https://support.upjers.com/neo/index.php
_____ szövetkezet aktív tagot keres! További infó: ITT

garlic666
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2010.10.04. 13:23

Kérdés

HozzászólásSzerző: garlic666 » 2014.09.22. 20:08

Sziasztok!

Jelen pillanatban csak én bénázok és a gépem amortizálódott le vagy tényleg lehetetlen belépni és hiba üzenetet küld, hogy jelentkezz be újra?

Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Re: használhatatlan és élvezhetetlen a játék - LEZÁRVA

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2014.09.23. 15:24

Ezt a témát azért zártam le, mert több gondom is van az indítótémával.
Egyrészt a címe túl általános, ráadásul már a cím egy rosszindulatú prejudikáció.
Ömlesztett a téma, itt aztán van minden, tehát elég nehéz rá érdemben reagálni, ráadásul az általános címe miatt idevonz további eltérő tartalmú posztokat.
Ráadásul tartalmában is rosszindulatú, elvégre biztos nem véletlen lett az az optimalizáció idézőjelbe téve.

Szépen kérem, hogy ilyen posztokat ne, mert egyszerűen nem vezet sehova.

Ha morcos vagy, számolj el tízig, és akkor gyere fórumozni, ha le tudod írni úgy a gondolataidat, hogy ugyanakkor nem veszed el más játékos kedvét, nem tüntetsz fel rossz színben embereket, akik reggeltől estig a játékon dolgoznak, és így tovább.

Fontos, hogy a hibajelzések rovatba csak akkor írj, ha tényleg jól végiggondoltad, és csak hibának tudod gondolni azt, amit tapasztalsz. Amíg van más magyarázat, amíg nem próbáltál ki mindent, amit lehet, addig ne írd le hibaként a dolgot (mert megijesztheted a játékostársat vele).

Ha van valami, amit hibának tartasz, nézz szét, van-e már róla jelzés a hibarovatban, ha van, oda írj. Ha nincs, nyiss új témát, de ne ömlesztettet, hanem egy dolognak egy témát. Ott minél több információval (játékosazonosítószámmal) minél konstruktívabb hangnemben írd le, hogy mi a gond és igyekszünk majd reagálni (nem biztos, hogy azonnal).

Számos itt felvetett dolog igazán nem hiba, pl. van a beállításoknál lehetőség a grafikai teljesítmény állítására, az sem hiba, ha egy szörny nem ott tűnik fel, ahova elzártad, mert minden belépésedkor generálja le a rendszer a szörnyeket (ezt egyébként én is nemrég tudtam meg, én is azt hittem korábban, hogy pont ott kell találnod a szörnyet, ahova bezártad), illetve a kidobálások leggyakrabban megjelenítési/betöltési gondok.

A többi dolgot folyamatosan optimalizáljuk, próbáljuk úgy csinálni, hogy a játék szépen fejleszthető legyen, minél jobban működjön, de ne is fussunk bele abba, hogy egyszer csak nem tudja a szerver (vagy a játékos számítógépe) kezelni a sok adatot, ezért az apróságokat, hogy pl. mi hogy működik offline, mindig variálhatjuk, csiszolgathatjuk. Az jó, ha nem kapsz külön pontot az áru felszedésekor, mert a legyártáskor már felíródik, az ikonkák felszedésekor már nem történik külön kommunikáció a szerverrel. Az normális, ha egy-egy termelőegységen nem dolgozott a goblin, míg nem voltál online, leginkább azon dolgoznak, amin akkor is dolgoztak, amikor kiléptél, ugyanakkor ezt is igyekszünk csiszolgatni.

Ma történt a háttérben egy kisebb finomítás, amitől azt remélem, hogy pont az itt említett dolgokat jobbnak fogjátok találni.

Persze van, amire külön nem reagáltam, meg az itt felvetettektől eltérő gubancok is bármikor adódhatnak, de mindig legyetek benne biztosak, hogy mi a háttérben minden perccel mindig minél jobbá tesszük a játékot.
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!


Vissza: “Hibabejelentések”