Barátok / Cserebere

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Gabesz
Hozzászólások: 3954
Csatlakozott: 2011.05.31. 18:27

Barátok / Cserebere

HozzászólásSzerző: Gabesz » 2014.06.24. 09:42

Kép
Mire jók a barátok?

Ahogy a való életben, úgy a játékban is nélkülözhetetlenek a barátok, ezért érdemes meghívni a barátaidat a játékba. A barátok:
  • Ajándékozhatnak: megesik, hogy szintlépéskor ajándékot küldhet az egyik játékos a barátainak.
  • Csereberélhetnek: beszéljétek meg, kinek milyen kártyarészlete van és milyenre lenne szüksége, és segítsétek egymást, hogy minél hamarabb kigyűljenek az egész kártyáitok.

Hogyan tehetek szert barátokra?

Kattints alul a főmenüben a barátkozó felülethez vezető gombra, a bordó szörnyikére!
Ha meg akarod hívni barátnak egy játékostársadat, akkor csak rá kell kattintanod egy nem foglalt baráthelyre, meg kell adnod a barát játékosnevét, és ő máris kap róla egy értesítőt, hogy barátnak jelölted. Amint ő elfogadja a barátjelölésedet, máris a barátoddá válik és feltűnik a barátlistádon. Ha tele van a barátlistád, nem tudsz újabb barátokat felvenni és nem is kapsz barátjelöléseket.

Hogyan/mikor tudom megajándékozni a barátaimat?

Nem minden esetben, de megesik, hogy amikor szintet ugrasz, akkor meg is ajándékozhatod a barátaidat. Ilyenkor megnyílik egy ablakocska, ahol több lehetőség közül kiválaszthatsz egy ajándékot, amit ezáltal el is küldesz a barátaidnak.
Azt, hogy küldhetsz-e ajándékot a barátoknak a következő szintugráskor, láthatod, ha jobbra a tapasztalati pontjaid kijelzősávjára kattintasz.

Miért érdemes besegítenem a barátaim kotorékában?

Minden nap benézhetsz a barátaid kotorékaiba és ott 10-10 feladatot elvégezhetsz. A feladatokat az ezt jelző jelecskék "lekattintásával" végzed el.
Kép
Nem olyan nehéz a dolog, mert ha jobbra alul a feladatkijelzőre kattintasz, akkor mindig a következő, még nem elvégzett feladathoz visz a játékablak. Tehát ha már nagy is a barátod kotoréka, vagy akár több emeletes, a 10 feladat viszonylag könnyen elvégezhető.

Az is számít, hogy a saját kotorékodban milyen nagyítást, ráközelítést állítottál be, mert a barátod kotorékát is ebben a közelítésben látod. Minél messzebbi madártávlatból nézed a kotorékját, annál több feladatot láthatsz át egyszerre. Ha pedig közelről nézed a kotorékját, jobban láthatod a részleteket.

És hogy miért bíbelődj ezekkel a feladatokkal? Mert minden elvégzett feladatért kapsz 10 tapasztalati pontot. Ha pedig elvégzed mind a 10 feladatot, akkor kapsz te is és a barátod is egy fél csillagot. Ha összegyűjtesz 3 egész barátcsillagot, egy bónuszkártya a jutalmad.

Honnan tudhatjuk, mi barátok, hogy besegítettünk-e egymásnak?
Kép Ha egy barátodnál egy teli csillagot látsz, az azt jelenti, hogy eddig egyikőtök se segített még be aznap a másiknak.
Kép Ha eddig még csak te segítettél be a barátnak, de ő neked még nem, akkor a csillag bal fele már hiányzik (mert te már begyűjtötted azt).
Kép Ha csak a barátod segített be aznap neked, de te még neki nem, akkor a csillag jobb fele hiányzik (mert a barátod már begyűjtötte nálad).
Kép Ha már mindketten besegítettetek egymásnál, akkor a csillag teljesen eltűnik.

Ha még pontosabban szeretnél tájékozódni, megteheted a csillagnaplóban, ahol 3 hétre visszamenőleg láthatod, hogy mikor ki segített be.
Kép
A jelzések itt is olyanok, mint a barátlistában.

Hogyan csereberélhetek a barátaimmal?

Két módon juthatsz a cserefelülethez:

  1. Rákattinthatsz a főmenüben a barátfelülethez vezető ikonra, majd ott a barátok kategóriájáról válts a cserebere kategóriájára!
    Kép
  2. Vagy már eleve a cserebere felületéhez vezető gombra kattints a főmenüben:
    Kép

.) Először válaszd ki, hogy milyen kártyarészletet szeretnél elcserélni, majd kattints a cserére szolgáló gombra!
Kép
.) Majd válaszd ki a felhasználni kívánt cserehelyet (persze itt figyelj rá, hogy van-e költsége a cserehely használatának és az mekkora)!
.) Válaszd ki azt a részletet, amit kapni szeretnél a tiedért cserébe!
.) Majd válaszd ki, hogy egy bizonyos baráttal cserélnél (ha igen, kattints rá a barátra), vagy "minden játékossal" cserélnél (ha ez utóbbit választod, a cseréd automatikusak létrejöhet bármelyik olyan játékossal, aki véletlenül vagy előzetes egyeztetés alapján éppen a tieddel ellentétes irányú csereajánlatot készít szintén minden játékosnak címezve).
Ha kész vagy, akkor várj, míg a csere teljesül, vagy lejár a csereajánlat. Esetleg vond vissza a csereajánlatodat, ha szeretnéd.
Az admin is csak ember, túlnőtt rajtam a levéláradat:(. Ezért nem tudsz nekem üzenetet küldeni. Kérlek, szükség esetén kérdezz a megfelelő fórum Kérdések rovatában, fordulj a moderátorokhoz, vagy írj a Támogatásra! Megértésed köszönöm!

Vissza: “GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések”