Dekoráció / Járdák / Szemét / Akadályok / Bulldózer

Itt találod a leggyakrabban feltett kérdések és az arra adott válaszok listáját. Kérjük, mielőtt közzétennél egy kérdést, mindig itt nézz szét először!
Avatar
csipkebogyo
Hozzászólások: 6444
Csatlakozott: 2010.07.01. 07:48
Tartózkodási hely: Magyarország

Dekoráció / Járdák / Szemét / Akadályok / Bulldózer

HozzászólásSzerző: csipkebogyo » 2012.11.26. 17:39

.Az attrakciók mellett a dekorációk is nagyon fontosak egy vidámparkban. A dekorációk szebbé teszik a parkodat, boldogabbá a látogatóidat, a dekórációk mókapontjai pedig több látogatót vonzanak. A mókapontokat te is láthatod, ha az egeret a dekoráció fölé viszed.

Növények

A növények növelik az állatkerted vonzerejét, elégedettebbé teszik a látogatóidat.
Az egyes látogatói csoportok eltérő növényeket kedvelnek jobban.
A növények akkor sem hervadnak el, ha nem öntözöd őket, viszont jobban jársz, ha öntözöl, mert tapasztalati pont jár érte, és a látogatóidat sem riasztják el az öntözetlen növények.
A játékban előforduló természetes határolóelemeket, mint amilyenek pl. a sövénysorok, nem kell öntözni.
Néha vannak olyan minifeladatok, melyek pár növény megöntözését kérik tőled, ezekért jutalmat kapsz.

Járdák

A látogatóid a járdákon járják be a vidámparkodat, így jutnak el az attrakciókhoz, standokhoz, szemeteskukákhoz, WC-khez.
A munkatársaid is csak oda tudnak eljutni, és ott tudják a feladataikat elvégezni, ahova járda vezet.
A járdákat nem lehet áthelyezni. Ha el akarod tüntetni a már letett járdát valahonnan, akkor fel kell szedned, ehhez a boltban lehet venni Járdafelszedés kártyákat.
A felszedett járda nem kerül vissza a raktáradba, viszont ha egy járdát csak ki szeretnél cserélni egy másmilyenre, akkor az újat ráépítheted a régire.

Toalettek

WXC-kre azért van szükség, mert a parkod látogatóinak is akadhatnak bizonyos szükségleteik. Ha ehhez nincs elég WC a parkodban, akkor a látogatók rosszkedvűek lesznek, és elmennek. A látogatók feje feletti gondolatbuborékokból meg lehet állapítani, hogy van-e elég WC a parkban, vagy többre lenne szükség.
A WC-k nem tudnak végtelen sok bevételt tárolni, van egy maximumuk. Ha nem szeded be a pénzt, mikor a WC felett megjelenik a kis pénzesköteg ikon, akkor a WC azután már nem gyűjt több bevételt.

WC-ket a többi tárgyhoz hasonlóan a boltban tudsz venni, majd vásárlás után kattints az alsó kártyaléceden a WC-re, és építsd fel oda, ahová szeretnéd. Az építkezés időt vesz igénybe, de ezt tudod gyorsítani, ha mindig rákattintasz az építési terület felett megjelenő kis kalapács ikonra.

A jobb minőségű, drágább WC-k jobbak az olcsóbbaknál, ezért érdemes időről időre azokra lecserélni a régebbieket.

A WC-ket ugyanúgy lehet áthelyezni és forgatni, mint az attrakciókat, vagy más dekorelemeket. Csak kattints rá a WC-re, majd a körmenüben válaszd ki a megfelelő gombot. Ha vissza szeretnél tenni egy WC-t a raktárba, akkor legközelebb újra meg kell építened, vagyis újra ki kell várnod az építéshez szükséges időt.

Szemét

A szétdobált szeméttől a látogatóid bosszúsak lesznek. Ha túl sok szemét hever szanaszét a parkodban, a látogatóid el fognak menni.

Helyezz elegendő kukát az állatkertedbe és ürítsd őket rendszeresen, hogy a látogatóid tudják hova dobni a szemetet, ne a járdán kössön ki. A drágább kukák jobbak, mint az olcsóbbak.
Ha mégis szemét kerülne a járdákra, gyorsan kapd fel, nehogy elriassza a látogatókat.
Ha nem győzöd egymagad a sok szemét szedegetését, akkor az Igazgatási központban felvehetsz egy hulladékkezelő munkást.

Akadályok

Kép

Az akadályok fatuskók, kövek és pocsolyák lehetnek, amik a parkodban elszórtan találhatók, és útban vannak, mikor egy új tárgyat szeretnél elhelyezni. Az akadály eltávolításához kattints rá, majd a körmenüben klikkelj a megfelelő ionra. Az eltávolítás egy kis időt vesz igénybe, és ezalatt újabb akadályt nem tudsz eltávolítani. Ha az idő lejárt, akkor az akadály eltűnik, te pedig jutalmul kapsz egy kis nyersanyagot.

Az akadályok eltávolítását fel is lehet gyorsítani. Ha a fent leírt módon akarod eltávolítani, akkor az akadály körmenüjében klikkelj a jobb alsó ikonra:
Kép

Ha azonnal meg szeretnél szabadulni az akadálytól, akkor klikkelj a körmenüben a bal felső ikonra. Az eltávolítás egy gyémántba fog kerülni.
Kép

Ha minden akadályt egyszerre szeretnél eltávolítani, akkor a körmenüben kattints a bal alsó ikonra. Ez az eltávolítás szintén gyémántba kerül. Hogy mennyibe, az attól függ, mennyi akadály található még a parkban (1 gyémánt/akadály-10%)
Kép

Bulldózer

A boltban a Dekorációk kategória Bontás alkategóriájában lehetőség van dísztárgybulldózer vásárlására. Lehet választani a kisebb, 1 gyémántba kerülő (területe 121 mező) vagy a nagyobb, 3 gyémántba kerülő (területe 961 mező) bulldózer között.
Megvásárlás után a bulldózert a normál nagyságú térképen tudod használni. Klikkelj az alsó kártyalécen a bulldózerre, majd válaszd ki a területet, és kattints még egyet. Hogy véletlenül se használjuk a bulldózert rossz területen, meg kell újra erősíteni azt a szándékunkat, hogy onnan a dísztárgyakat el akarjuk távolítani.

Kép
Kép

Megjegyzés: a standok, járdák, attrakciók nem számítanak dísztárgynak, ezeket a bulldózer nem szedi össze a területről.
FIGYELEM! Minden bulldózer csak egyszer használható!
MLF - interactiv - a Szerény kis TSZ elöljárója
Tagfelvétel VAN, ha jelentkeznél, írj nekem itt, vagy a My Little Farmies játékban!
Jó játékot mindenkinek!

Vissza: “GYIK - Gyakran Ismételt Kérdések”