Minden, amit a Szerződésekkel kapcsolatban tudni érdemes

Ha a GYIK-ben nem találtad, itt biztosan megtalálod a kérdésedre a választ. Kérdés közzététele előtt mindig nézz be ide is!!
Lezárt
Avatar
kleve
Hozzászólások: 576
Csatlakozott: 2010.06.25. 11:45

Minden, amit a Szerződésekkel kapcsolatban tudni érdemes

Hozzászólás Szerző: kleve » 2010.02.27. 11:27

Ezt a lehetőséget a sárga mappára [Szerződések] kattintva találod.

Hogyan működik?
A kerted menüsorában található Szerződések gombra kattintva válaszd azt, hogy 'Új szerződés'. Itt a kiválasztott növényt/deko-elemet/érmét húzd a bevásárlókocsiba, add meg a kívánt árat és mennyiséget, majd a jóváhagyáshoz kattints az OK gombra. Ha több terméket akarsz ugyanabban a szerződésben értékesíteni, ismételd meg a fentieket. Ezután add meg a címzettet és már küldheted is a szerződést. Ekkor a termék eltűnik a polcodról. (Ügyelj arra, hogy a 'Küldés'-t még egyszer meg kell erősítened!)
Ha a címzett a szerződésedet elfogadja, a szerződés összege jóváíródik a számládon (és a megkötött üzletről értesítést kapsz rendszerüzenet formájában).
Ha a szerződésedet visszautasítják, a termékeid visszakerülnek a polcodra.

Mire használhatom?
- Ennek segítségével közvetlenül üzletelhetsz más játékosokkal, anélkül, hogy jutalékot kellene fizetned (pl. piaci 10%).
- A játék egy későbbi szakaszában, amikor már 20 növényed lesz - esetleg dekorációs elemeid is vannak -, rájössz, hogy a polcodon lévő rakodófelület kevés. Ekkor, hogy helyet szabadíts fel, a ritkábban használt növényeidet szerződés útján a saját kerted nevére küldheted el. Amikor újra szükséged van a növényre (és a polcon van annyi helyed, hogy a növényt újra kitedd) csak kattints az Elküldött szerződéseknél a megfelelő növény sorában lévő piros x-re és a növény visszakerül a polcodra.
Tipp: a magadnak címzett "szerződés" elküldésekor érdemes magas árat beírni, hogy abban az esetben, ha véletlenül elírnád a kerted nevét, ne veszíts az üzleten ;).

Kinek küldhetek szerződést?
Érdemes a Fórumon található Kereskedelmi felületen körülnézni, ott szinte biztosan találsz vevőt, de akár magad is "hirdethetsz". Más szempont alapján is választhatsz vásárlót, de érdemes vele a szerződés megkötése előtt személyes üzenetben felvenni a kapcsolatot, hogy megtudd, a másik játékosnak szüksége van-e a felajánlott termékeidre és megvásárolná-e tőled az ajánlott áron. Így nemcsak a címzettnek nem okozol (esetleg kellemetlen) meglepetést, hanem a saját termékeidet sem kötöd le meghatározatlan időre.

Szükségem lenne a már felajánlott termékekre, hogyan szerezhetném vissza ezeket?
Az Áttekintés fülön keresd meg az ajánlatot az Elküldött szerződések között, és a piros x-re kattintva érvénytelenítheted a szerződést. Ekkor a felajánlott termékek hiánytalanul visszakerülnek a polcodra.

Szerződés érkezett, mit tegyek?
Ekkor négy lehetőséged van:
- Igen, aláírom! - Ebben az esetben a kért összeg levonásra kerül a számládról, és a megvásárolt termék megjelenik a polcodon. (Amennyiben érmét vásárolsz, úgy azok száma a fejléceden jelenik meg illetve adódik hozzá az előző darabszámhoz).

- Inkább nem. - Szerződés elutasítása.

- Feladó letiltása - Az elutasítással egyidőben a szerződést küldő felet letiltod. A továbbiakban - visszavonásig - nem tud neked szerződést küldeni.

- Vissza az áttekintéshez. - Ezzel a lehetőséggel visszaléphetsz a Szerződések mappába, azaz későbbre halaszthatod a döntést.

Szeretnék elfogadni egy szerződést, de megnyitásakor azt olvasom, hogy "Még nem érted el a szerződés aláírásához szükséges szintet!"

Csak azokat a növényeket vásárolhatod meg illetve termesztheted, amelyekhez a szükséges szinteket már elérted. Egy adott szint elérése nélkül a magasabb szinten elérhető növényekhez sem a farmon, sem a piacon, de még szerződés útján sem juthatsz hozzá.

Megadtam a kert nevét, de a rendszer azt mondja, "Nincs ilyen nevű játékos"!
Lehetséges, hogy tényleg nincs, talán már törölte magát. De egyéb oka is lehet egy ilyen üzenetnek:
- lehetséges, hogy a játékos nevét a fórumon olvastad, ám a játékon belül más néven játszik, azaz a kertnév nem feltétlenül egyezik meg a fórumbeli játékos nevével,
- olyan is lehet, hogy nem ugyanazon a szerveren játszik, mint amin te, ebben az esetben nem fogtok tudni kereskedni.
Tehát bármilyen adásvétel előtt mindenképpen keresd meg a játékost személyes üzenetben, és egyeztesd vele a részleteket.

Lezárt

Vissza: “GYIK II. - Nem hivatalos, de roppant hasznos GYIK-kiegészítés”